Venligst angiv barnets alder ved ankomst:
  • Value is required and can't be empty

Skiferie Bulgarien: Snow up your life!

Bulgarien har en masse at byde på: Traditionelle huse og hyggelige stræder, rustikke spisesteder med fremragende gastronomi samt moderne og levende skiområder med snegaranti, som strækker sig over landets imponerende bjergkæder såsom Rhodohi eller Pirin. Der er noget for alle. I Bulgarien venter der en fantastisk kombination mellem tradition og modernitet. Bulgarien skal bestemt ikke undervurderes som vintersportsdestination. Bjergene udgør omkring 30 procent af landet, hvilket ikke blot gør Bulgarien attraktiv som traditionel turistattraktion, men også til en fremragende vintersportsdestination for store og små.

Hvor kan man stå på ski i Bulgarien?

Hovedskidestinationen i Bulgarien ligger i Pirin- og Rila-bjergene samt Rhodophi-bjergene, der strækker sig til byportene af hovedstaden Sofia. Den højeste bjergtop i Pirin-Nationalparken er på 2.914 m og byder på en fantastisk udsigt udover de omkringliggende bjerge, hvor skiløb ikke kun er æstetisk men også en unik oplevelse. Ved foden af Pirin-bjergene ligger skiområdet Bansko med 75 km pister og 14 lifter. Skiområdet er et af de vigtigste og mest moderne vintersportscentre i Østeuropa, hvor ikke kun familier boltrer sig, men også de sportslige skiløbere.

Bulgarien har dog meget mere at byde på, som fx det store skiområde ved Pamporovo, der ligger midt i et enestående skovområde. Skiområdet ligger i Smolyan-regionen, der hører til Rhodophi. Med 63 km pister opfylder det også internationale standarder.

Hvorfor skal man tage på skiferie i Bulgarien?

I Bulgarien findes der ikke kun mange attraktive skiområder, men også et stort udvalg af hoteller med forskellige standarder og priser, et stort udvalg af afterskiing-muligheder som barer eller traditionelle restauranter og nogle af landets mest berømte kursteder, hvor man kan læne sig tilbage og slappe af. Desuden imponerer bjergene i Bulgarien også med sin store mangfoldighed af plante- og dyrearter.

Hvad er så specielt ved Bulgarien?

Bulgarien har meget at byde på: Traditionelle huse og maleriske stræder, rustikke taverner med fremragende køkken samt moderne og interessante skiområder med stor snesikkerhed, der ligger i imponerende bjergkæder som fx Rhodophi eller i Pirin-bjergene. Da landet tidligere har været befolket af forskellige nationer, finder man her den dag i dag en enestående kultur, handelstradition med dybe rødder, beundringsværdige vævefabrikker og træskærerarbejde. En skøn kombination af tradition og det modernitet venter i Bulgarien.

Hvor lang er skisæsonen i Bulgarien?

Skisæsonen i Bulgarien begynder i starten af december og slutter i maj, så skisæsonen i gennemsnit i de lave og høje beliggenheder varer ca. 130 dage.

Regioner Bulgarien

Blagoewgrad

Blagoewgrad

Regionen Blagoewgrad ligger i den sydvestlige del af Bulgarien. Det imponerende bjerg Pirin strækker sig i op til 2.914 m højde og byder dermed på en særlig udsigt over de omkringliggende bjergtinder ved Pirin. Med talrige søer, mange vandfald, gemte huler og stille skove byder bjergkæden på mangfoldige og unikke landskaber. På grund af skønheden og de særlige elementer her, er Pirin ikke kun den største og mest attraktive nationalpark i Bulgarien, den er også optaget på UNESCOs verdenskulturarvsliste.

Rhodopen

Rhodopen

Rhodopen er skovklædte bjerge i den sydlige del af Bulgarien. Her finder man bøge- og egeskove samt nåleskove i højere og vestlig beliggende regioner. Nabobjergene mod nord er Rilagebjergene, som er de højeste i Bulgarien og mod sydvest ligger Pirinbjergene. Navnet Rhodopen betyder "Området af den rødbrune flod", i Rilagebjergene oprinder nemlig mange floder der flyder til Sortehavet. Gennem århundrede blev der skabt en ensartet kultur og alsidige traditioner indefor håndværk og vævning.

Byer Bulgarien

Kort forstør

By (region) pister Skiområde
fratil
48 km 990 - 2.560 m
43 km 1.155 - 1.926 m